16 Eylül 2011 Cuma

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Turizm için İki Katlı Otobüs!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin turizme katkı amacıyla örnek bir projeyi hayata geçiriyor. Antalya Ulaşım A.Ş. tarafından satın alınan üzeri yarı açık olan 2 katlı tur otobüsü, kente farklı bir hava katacak. Otobüsün dışı Kaleiçi, Hadrianus, Kalekapısı, Yivli Minare, Hıdırlık Kulesi, Düden Şelalesi gibi Antalya’nın tarihi ve doğal mekanlarının fotoğraflarıyla giydirildi. 2 katlı Setra marka otobüsün üst katındaki sabit pencereler sökülerek, indirilip kaldırılabilen portatif pencereler takıldı.


PANORAMİK ŞEHİR TURU
Alt katında da seyahat edilebilen otobüs, turizm kentine yakışır bir şekilde hizmet verecek. Antalya’nın tanıtımına katkı sağlayacak otobüsle turistlere yönelik panoramik şehir turları gerçekleştirilebilecek. Turistler, üzeri yarı açık otobüsten Antalya merkezindeki tarihi ve doğal zenginlikleri izlemenin keyfini çıkaracak. Otobüsle gerçekleştirilecek şehir turlarıyla kent merkezindeki güzelliklerin turistlere tanıtılması amaçlanıyor.

ANTALYA’YA YAKIŞACAK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üstü açık olan 2 katlı otobüsün Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’ya yakışacak bir proje olduğunu söyledi. Bu otobüsün, özellikle Antalya’ya gelen turistlere kent merkezini gezdireceğini belirten Başkan Akaydın, “Antalyamızın turizmindeki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Üstü açık olan 2 katlı otobüs de kentimizin önemli bir eksikliğiydi. Bu eksikliği giderdiğimiz için mutluyuz” dedi.