19 Ocak 2012 Perşembe

Kepez Varsak Park

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya’nın vizyonunu güçlendirecek olan kongre ve fuar merkezi ile Kepez Varsak Park’ı, 2012’de yapmayı planladıklarını açıkladı.

Kepez Belediyesi, yeni yılda ilçeye iki dev proje kazandıracak. Bu yıl kamuoyuna tanıtımı yapılan Kepez Varsak Park ve Kepez Belediyesi Kongre ve Fuar Merkezi yatırımlarının nihai projeleri tamamlandı. Antalya’nın, turizm kenti markasına katkı sağlayacak olan iki büyük projenin ihale hazırlıkları ise devam ediyor.

İhale süreci başladı
Bu iki yatırımda gelinen son durumla ilgili açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kongre ve sergi sarayı ve Kepez Varsak Park projelerini, 2012’nin ilk çeyreğinde ihaleye çıkaracaklarını söyledi. Tütüncü, Kepez’in değerini artıracak olan iki projenin temelini ise önümüzdeki yılın ilk üç ayında atacaklarını bildirdi.

Antalya’nın yüzme havuzu ihtiyacını karşılıyoruz
Kepez Varsak Park’ta, sinema salonları, spor alanları, sosyal tesis, yeşil alan bulunduğunu anlatan Başkan Tütüncü, Antalya’ya “Harikalar Diyarı” benzeri bir eğlence merkezi kazandıracaklarını aktardı. Tütüncü, projeyi, çürük raporu verildiği için yıkacakları Varsak Stadı’nın bulunduğu 50 dönümlük alana inşa edeceklerini söyledi. Projenin içerisindeki en önemli yatırımın “kapalı olimpik yüzme havuzu” olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, şöyle devam etti: “Yıllarca bu şehirde Antalya’nın yüzme havuzu olmadığından yakınıldı. Süleyman Erol Yüzme Havuzu yıkıldıktan sonra deniz şehri Antalya yüzme havuzsuz kalmıştı. Kepez Belediyesi olarak kentin olimpik yüzme havuzu eksiğini tamamlamak için ummalı bir çalışma başlattık.”

Kepez Park Varsak Projesi
Tütüncü, Kepez Varsak Park Projesi’nde, kapalı olimpik yüzme havuzu (10 kulvar 25x50), açık yüzme havuzu, iki tane sentetik çim futbol sahası (25x45, 25x48), üç adet basketbol sahası, gençlik merkezi ve sosyal tesis, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet parkı, yürüyüş, koşu, bisiklet parkuru, model araç pisti, kaykay pisti, dinlenme alanları, süs havuzları ile otoparkın bulunduğunu dile getirdi.

ORÜS’e kongre ve fuar merkezi
Antalya’ya çok önemli bir kongre ve sergi merkezi kazandıracaklarına da işaret eden Tütüncü, projeyi yapacakları Yeşiltepe Mahallesi’ndeki Orman Ürünleri Sanayi (ORÜS)’nin arazisinin yıllardır atıl bir halde olduğunu hatırlattı. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “O alan, şehrin merkezinde bir nokta olmasına rağmen karanlık bir yerdi. Arazinin, 16 yıldır devam eden mülkiyet problemini çözdük. O alanı belediyemiz için güzel bir hizmet donatı alanı haline getirdik. Bu hizmet alanını, Antalya’nın, Kepez’in önemli eksiklerinden biri olan çok amaçlı kongre ve sergi sarayı haline dönüştürme kararı aldık.” diye konuştu.

Projeyi ortak akılla yapıyoruz
İki dev projeyi, ortak akılla yapma kararı aldıklarının altını çizen Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Biz yaptık oldu, mantığı ile hareket etmeyelim, dedik ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin, katkı ve destekleriyle proje yarışması düzenledik. Türkiye’de böylesi projelerde Mimarlar Odası proje yarışması yapılmasını teklif eder. Bu yatırımda ise tam tersi oldu. Proje yarışması düzenlenmesini biz istedik! Meclisimizden gerekli kararı alarak o araziyi ortak aklın şekillendirmesine açtık. Yarışmaya tüm Türkiye’den 49 mimari proje katıldı. Seçici kurul, projeler içerisinde birinci projeyi seçti. Birinci olan projenin mimarlarıyla da anlaştık.”

Antalya vizyonunu güçlendireceğiz
Başkan Tütüncü, Yeşiltepe Mahallesi’nde, belediyeye ait 19 bin 028 m2’lik alana inşa edilecek olan Kepez Belediyesi Kongre ve Fuar Merkezi’nde, fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı 2000 kişilik ve 500 kişilik çok amaçlı salonlar, cafe, restoran, 200 kişilik nikâh salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık oto parkın da yer aldığını belirtti.
İki yatırımın da Antalya’nın vizyonunu güçlendireceğine vurgu yapan Tütüncü, belediyenin öz kaynaklarıyla inşa edeceği iki projeyi, 2012 yılı içerisinde bitirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. 


Kepez Varsak Park

ORÜS'e yapılması planlanan kültür merkezi
ORÜS'e yapılması planlanan kültür merkezi


http://www.kepez-bld.gov.tr/newsDetails.php?id=1955