20 Mart 2013 Çarşamba

Dedeman Oteli Satıldı - Aqua Park yandı!

 Dedeman bölgesindeki kaçak alan olaylarındaki son gelişmeler.




Aquapark, Ceila Bar, Ehli Keyf ve Black gibi popüler mekanların kaçak bölgeye dahil olduğu Muratpaşa Belediye'sinin işin üstüne düşüp, davayı kazanmasıyla kanıtlanmış oldu.

Belediye'nin eline geçtikten sonra yıkım işlemine başlanılan Aquapark'ta ise 20 Şubat'ta yangın çıktı. Saat 20.30 gibi normal bir saatte çıkan yangını Dedeman çevresinde yaşayan neredeyse kimse bilmiyor. Bu da akıllara bilerek yangın çıkarıldığı sonucunu getiriyor ki, skyscrapercity forumunda "boysan" nickli kullanıcının iddiasına göre "kaydırakların yıkımı pahalı olduğundan" yangın çıkarıldı.
Şu bir gerçek ki Lara büyük bir turizm işletmesini kaybetmiş oldu.

Muratpaşa Belediyesi Başkanı Süleyman Evcilmen, bölge hakkındaki planını şöyle açıklamış:
"Proje çalışmasının ardından alanda 5-6 işletmeli bir yer oluşturulacak. Seyir terasları olacak, yürüyüş yolları yapılacak. Belediye olarak ihale açıp, işletmeleri kiralayacağız."
Bilirkişi raporuna göre bundan sonraki süreçte yukarıda belirttiğim mekanlar yıkılacak ve Dedeman Oteli'nin bahçesi imar planına uygun olarak düzenlenerek alanlar kamu kullanımına açılacak.
Tahminim yıkılacak mekanlar aquapark arazisinde tekrar açılacak, aynı şeyin kanunlara uyan versiyonu anlayacağınız. Her zamanki gibi ortada falezleri koruma namına bir şey yok.

Diğer yandan -belkide bu karmaşık durumun belkide içinde kalmamak için- Dedeman Holding'in Dedeman Oteli'ni Barut Hotels'e sattığı konuşuluyor.
Olası bir satım durumunda otelinin adının aynı mı kalacağı yoksa değiştirileceği ise bilinmiyor.

Şu bir gerçek ki uzun süredir büyük değişikliğe uğramayan "Dedeman" bölgesi 2014'e büyük oranda değişmiş olarak girecek.

Skyscrapercity forumu üyesi "boysan" ve yazar Şükrü Ağırman'ın yazılarından yararlanılmıştır.