29 Temmuz 2011 Cuma

M.Akif Caddesi Çekim Merkezi Oluyor

M.Akif Caddesi Çekim Merkezi Oluyor



Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki caddeleri güzelleştirmeye devam ediyor. Işıklar, Kapalı Yol ve Konyaaltı caddelerinin ardından Dokuma Mehmet Akif Caddesi’ni de cazibe merkezi haline getirecek projenin ihale hazırlıkları sürüyor. Proje tamamlandığında Mehmet Akif Caddesi Kepez’in çekim merkezi olacak.

Kepez ilçe sınırları dahilinde bulunan Mehmet Akif Caddesi’nin Rasih Kaplan Caddesi’ne kadar olan kısmı yeniden düzenlenecek. 7 bin 500 metrekarelik alanı kapsayacak proje ile yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde tek yöne çevrilerek, yayaların rahat dolaşımı için kaldırımlar genişletilecek. Caddenin giriş bölümünde su ve ışık oyunlarıyla zenginleştirilmiş büyük bir havuz yer alacak. Cadde boyunca çeşitli büyüklüklerde 8 su havuzu daha bulunacak. Havuzlar, caddeye görsel bir güzellik sağlayacak.

Zemin yeşil diyabaz taşlarla ve yer yer burut betonla kaplanacak. Belirli noktalarda araç parkı için cepler oluşturulacak.Diğer projelerde olduğu gibi Mehmet Akif Caddesi düzenlemesinde de engellilerin hassasiyetleri göz önünde bulunduruldu. Kaldırım yüksekliği engellilere uygun olarak 8-10 santimetre olarak belirlendi. Kaldırımlara uluslararası standartlarda engelli rampaları ve görme engelliler için takip taşları konulacak. Bitki havuzları Projede cadde üzerindeki mevcut ağaçlar korunurken, yer yer bitki havuzları oluşturulacak. Bitki havuzlarının ve su havuzlarının çevresine yayaların dinlenmesi için oturma elemanları konulacak. Caddenin aydınlatması da yenilenecek. Göze hoş gelen, özellikle yaz akşamlarında caddenin hareketliliğini artıracak bir ışıklandırma yapılacak. Caddenin altyapısı da TEDAŞ, ASAT, TELEKOM gibi kurumlarla eş zamanlı olarak yapılacak.