15 Ağustos 2011 Pazartesi

Antalya Özel Haber : Kırcamii Planlamasında Sona Doğru

Geçenlerde yapılan Belediye Meclis toplantısının ana konularından bir taneside yıllardan beri devam eden Kırcamii bölgesinin imara açılma konusuydu. Uzun zamanlardır neredeyse her belediye meclis toplantısının ana konusu olan bu bölge genelde Antalya'nın yerlisi olarak kabul edilebilecek ailelerin arazilerinden oluşuyor. Bazı arazilerde sera yapılırken bazıları ise boş durmakta. Genel olarak Kırcamii ile Havalimanı'nı birleştiren bu büyük bölge günümüzdede trafik ışıklarına takılmadan gitmek isteyenlerin buluşma noktası olarak biliniyor.
Burada ki konuda önemli olan ise emsalin yüksek olma gerekliliği. Olur da belediye %60'ın altında emsal ile burayı imara açarsa vatandaşa çok büyük ayıp edilmiş olacak, yıllardan beri imar bekleyen vatandaşa kötü bir sürpriz olarak gelecek yani arazilerinin büyük kısmı kamu yararı kapsamına alınmış olacak.

Ne diyelim ki.. Umarız bu alanın imar planı gayet güzel yapılır ve iyi inşaat firmaları bu araziler üzerinde Antalya'ya örnek teşkil edecek inşaat projeleri yaparlar. İmara açıldığı zaman Antalya'nın en son imara açılan yerlerinden biri olacak bu bölge büyük ihtimalle Antalya'nın yeni ve modern yüzünün ilk temsilcisi olacak.