29 Temmuz 2011 Cuma

Antalya Özel Haber: Forum Antalya Projesi












Türk Mall’a 2. darbe 

Antalya Dokuma Fabrika alanının 488 dönümlük alanını, yap, işlet, devret formülüyle alan, 200 dönümüne park alanı ve havuz, kalan 288 dönümlük bölüme dev ticaret merkezi ve rezidans kurmayı planlayan Türk Mall’ın birinci hayali mahkemeyle durdurulurken, ikinci projesi de Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne takıldı. 

Alınan bilgiye göre, Özelleştirme İdaresi tarafından Kepez Belediyesi’ne hibe edilen Dokuma İplik Fabrikası’nın 488 dönümlük dev arazisi için ihalesiz şekilde Türk Mall şirketine 49 yıllığına verilmişti. Türk Mall, 200 dönümlük alana Kepez halkı için Kepez Meydanı ve dev bir havuz yapacak, kalan 288 dönümlük bölüme de Antalya’nın en büyük ticaret merkezi ile en yüksek rezidansını inşa edecekti. 

Açılan davalar Yargıtay’a gidince Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Hukukun üstünlüğü” prensibinden hareket ederek dava sonuçlanıncaya kadar Dokuma’daki tüm çalışmaları durdurmuştu. Multi Türk Mall şirketi, bunun üzerine Antalya Üniversite Vakfı’nın Dokuma’nın alt kısmında bulunan arazisini talep etti. Vakıf, yap, işlet, devret modeliyle 49 yıllığına kiralamaya hazırlanırken, Bölge Müdürlüğü engel çıkardı. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Üniversite Vakfı’nın mülkiyetindeki arazinin Multi Türk Mall şirketine ihalesiz verilmesinin toplumda huzursuzluk yaratacağını belirterek, huzursuzluğun giderilmesi için Antalya Üniversite Vakfı arazisinin ihaleye çıkarılmasını ve ihalede en yüksek ücreti kim öderse, tecrübeli bir tüccar gibi ona verilmesini yazılı bir şekilde önerdi. Üniversite Vakfı da geri adım attı ve ihaleye çıkarmaya hazırlandığı öğrenildi.



Resmen Proje İptal Edildi 2 Ocak 2011 2 January 2011
Proje eski Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'in hukuk tartışmasından sonra iptal edilmiştir. Multi TurkMall firmasının şu an için Antalya'da her hangi bir projesi gözükmemektedir. Şehrimiz ve Kepez'in sembollerinden biri olabilecek bu proje artık tozlu raflardadır.