29 Temmuz 2011 Cuma

Antalya Özel Haber: Metropolitan Municipality New Service Building | U/C - Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası temeli atıldı 

Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının temeli, Başkan Menderes Türel tarafından atıldı. Zeminle birlikte 7 katlı olarak inşa edilecek modern hizmet binası, 18 ayda tamamlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasına kavuşuyor. Mevlana Kavşağı, Andızlı Mezarlığı yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Makine İkmal olarak kullanılan 36 bin metrekarelik alan üzerine modern hizmet binası yapılmak üzere temel atıldı. Temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Samani, Esat Göyük, İsmail Erten, Abdurrahman Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Deveci, Genel Sekreter yardımcıları Deniz Köken, Ahmet Şahin, Süreyya Köleoğlu, Başkan Danışmanı Caner Şahinkara, ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç ve Oflaz İnşaat yetkilileri katıldı.

İLK HARÇ TÜREL’DEN
Başkan Türel dualarla atılan temel atma töreninde butona basarak harç koydu. İnşaat alanını inceleyen Başkan Türel, yeni hizmet binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Mevcut binanın artık yetersiz kaldığını belirten Başkan Türel, “Yeni hizmet binası her yönüyle modern bir şekilde inşa edilecek. Yeni binada tüm belediye personeli rahat bir çalışma ortamı bulacak. Binamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

MODERN BİR BİNA
İki katı bodrum olmak üzere toplam 5 bloktan oluşacak bina zeminle birlikte 7 kattan oluşacak. Binanın projesini, Karaalioğlu Parkı’ndaki mevcut binanın da projesini yapan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Hüseyin Kahvecioğlu hazırladı. Proje inşaatını ihaleyi alan Oflaz İnşaat yaparken yeni bina 18 ayda tamamlanacak.

BİN 870 ARAÇLIK OTOPARK
Başkanlık katı, meclis salonu, hizmet birimleri, belediyeye bağlı şirketler, arşiv, konservatuar çalışma alanı, kafeterya gibi birimlerin yer alacağı hizmet binasında, 300 kişilik nikah salonu ile depo ve bodrum katında bin 500 araç kapasiteli açık alanda ise 370 araç kapasiteli otopark bulunacak. Binanın giriş katı ise aynı zamanda sergi ve çok amaçlı kullanım alanları olarak düzenlenebilecek. Bina önünde geniş bir kent meydanı ve peyzaj alanı da bulunacak.












Proje 3 senedir tabiri caizse gıdım gıdım ilerlemekte.